top of page

Covid-19 hersteltraject

coronavirus-disease-covid-2019-5060522__480.jpg

De nieuwste inzichten in de revalidatie na COVID! Een persoonlijk en gefaseerde aanpak! 

 

Stap voor stap, gefaseerd naar een fit en belastbaar ex-COVID-19 patient. Wij zijn specifiek opgeleid en bijgeschoold! Een traject waarin je samen met je fysio een persoonlijk programma doorloopt. Indien nodig zal onze diëtiste en acupuncturiste ook worden betrokken.

 

Een gecontroleerd en volledig traject wat vergoed wordt door je zorgverzekeraar.

Tijdelijke en voorwaardelijke vergoeding vanuit de basisverzekering

Mensen met ernstige COVID-19 die tijdens hun herstel ernstige klachten ervaren, komen soms in aanmerking voor paramedische herstelzorg vanuit de basisverzekering. Daar horen deze behandelingen bij:

  • Maximaal 50 behandelingen fysiotherapie of oefentherapie

  • Maximaal 10 uur ergotherapie

  • Maximaal 7 uur diëtetiek

  • Logopedie

 

Deze regeling geldt tot 1 augustus 2022. De vergoeding geldt vanaf de eerste behandeling, maar er is wel eigen risico van toepassing. De vergoeding geldt onder voorwaarden. Een belangrijke voorwaarde is bijvoorbeeld dat de patiënt bereid is mee te doen aan een onderzoek naar de effectiviteit van de herstelzorg.

Lees meer over de voorwaarden van paramedische herstelzorg na COVID-19 en wie er voor in aanmerking komt op de website van Zorginstituut Nederland. Ons team biedt u de beste persoonlijke zorg met de nodige verschillende zorgverleners onder 1 dak! Duidelijk, vertrouwd en persoonlijk.

Gym Equipments

Het belang van bewegen na coronatijd

Elke sessie middelmatig intensieve fysieke activiteit stimuleert een toename in het anti-ziekmakende vermogen van macrofagen en andere cellen van het immuunsysteem en ontstekingsremmende werking van de cytokines in het bloed. 

Actieve spieren produceren bij middelmatig intensieve fysieke activiteit interleukine-6. Deze heeft een beschermende werking, doordat het ontstekingsbevorderende cytokines in de longen onderdrukt. Hierdoor ontstaat er een beschermend milieu wat tot enkele uren na de activiteit aanhoudt. Op lange termijn zullen deze tijdelijke veranderingen in het immuunsysteem na elke fysieke activiteit leiden tot een verlengde bescherming tegen infectie ziektes.

 

Heb je corona gehad en wil je op een verantwoorde manier je belastbaarheid weer op peil brengen? Wij zijn specifiek bijgeschoold om jou een persoonlijke begeleiding te geven.

bottom of page